home Infest 20232023-08-15T10:45:34+00:00

Benviguts/des al

El Festival internacional de curtmetratges de terror, fantàstic i freak de Rubí

El 2023
VOTA INFEST!

Enguany han tornat les eleccions, ens han tornat a folrar els carrers amb les seves cares, les seves promeses i les seves poses… La política fa molta por. Sembla que no podem confiar en ningú perquè l’experiència ens diu que les seves promeses acaben sent mentides. Els podem anomenar xucla-sang, menja-cervells, llops ferotges… però sempre tenen una mica de monstres, en definitiva.
Per això, enguany hem volgut presentar als nostres propis candidats. Perquè per a monstres… els del Infest.

Ja tenim els finalistes i la programació!

Reprodueix vídeo

Coneix els nostres candidats

Isabella Lugosy

Ha creuat oceans de temps per a poder xuclar de la mamella. Encara que ella ho negui, li agradaria poder estar cara al sol i la seva cançó més odiada, òbviament, és L’Estaca. Encara que té una relació d’amor-odi amb les creus i l’aigua beneïda, et promet la vida eterna. L’única cosa dolenta és que, possiblement, a canvi et toqui ser la seva esclava.

Quim Auuuuurufat

Si hi ha lluna plena es debat entre udolar en els plens o cremar contenidors. De vegades ensenya els ullals encara que és més mans del que aparenta. No li agrada res la plata, però si n’hi ha la vol repartir. Promet portar carn fresca al ple… fins i tot crua.

Miquel iZombie

Té nom de mòbil i no ho és. I encara que ho faci amb energies renovades, ha tornat tantes vegades que ja fa pudor. Solia ballar en els mítings fins que se li van començar a caure membres, des de llavors no se sap de quin peu calça. Promet menjar-te el cervell… però només la part esquerra, o era del centre,  o…?

El jurat de l'infest d'enguany (omg!)

D’entre els 400 o 500 curts rebem anualment, l’organització d’InFest selecciona al voltant d’una vintena de curts per projectar durant el festival.
Enguany, la preselecció l’han dut a terme les següents paneroles:
Anna Berrozpe, Miqui Cardona, Imanol Fernández, Alberto García, Nerea Gómez, Ignasi Muñoz i Laia Pineda.
Totes elles estan vinculades amb el món artístic i audiovisual.

L’organització InFest s’encarrega també de buscar un jurat professional anualment, que serà qui concedirà el primer i el segon premi InFest, valorats en 1.000 i 250 € respectivament. L’any 2023, el jurat està format per:

Olga Osorio

Directora, guionista i docent audiovisual de Galícia, Olga Osorio està a punt d’estrenar el seu primer llargmetratge, “Un pasado por delante”, que arribarà als cinemes el setembre del 2023. Protagonitzada per Tamar Novas i Mario Santos, el llarg desenvolupa la història del seu curtmetratge del 2016 “Einstein-Rosen”, que va rebre gairebé 70 guardons i tres-centes seleccions nacionals i internacionals. Entre aquests, la tercera edició de l’InFest. Actualment treballa en el desenvolupament del seu proper projecte de llargmetratge per a la productora Nostromo Pictures, tasca que compagina amb la docència a l‘Escola d’Imaxe e Son de la Corunya.
 
Un pasado por delante”, que llegará a los cines en septiembre de 2023.

Paul Urkijo Alijo

Paul Urkijo Alijo és un director de cinema de Vitòria-Gasteiz, apassionat pel dibuix i les històries des de petit. L’any 2008 es va llicenciar en Belles Arts i es va iniciar en la realització d’audiovisuals, il·lustracions i infografies de forma professional. És així com comença a escriure i fer curtmetratges de ficció i animació. El 2016 escriu, produeix i dirigeix el seu primer llargmetratge: Errementari. Una pel·lícula fantàstica basada en el conte “Patxi Errementaria”. El seu segon llargmetratge, IRATI, és una pel·lícula èpica basada en la mitologia basca i la història medieval del País Basc, que es va estrenar a la tardor de 2022. Les pel·lícules dirigides i escrites per Paul han guanyat més de 100 premis nacionals i internacionals i han estat seleccionades més de 400 vegades a tot el món. Actualment es poden veure a Netflix i Amazon Prime Video. Al VI InFest projectem el seu curt de terror “Dar-Dar”.

Rubin Stein

Rubin Stein és director, guionista i productor. La seva trilogia de curtmetratges “Luz & Oscuridad” ha rebut més de 100 premis internacionals, una nominació al Méliès d’Or Europeu i una nominació als Premis Goya. Aquest 2023 ha llançat la seva òpera prima, la pel·lícula de terror “Tin & Tina”, que acaba d’estrenar-se a Netflix aconseguint el no1 a Espanya i aconseguint el top 10 a més de 80 països en el seu primer cap de setmana.

Fora de Pla

Els Premis  Fora de Pla arriben a la cinquena edició. Hi podrem veure una selecció dels millors treballs audiovisuals de tot el Vallès. En aquesta divertida gala gaudireu de bon cinema i podreu conèixer als directors i les directores dels treballs finalistes. No us ho podeu perdre, aquests són els Oscars del Vallès. Fins i tot HEU de venir d’etiqueta! Alea jacta est el jurat decidirà

Consulteu la programació

 

El jurat de Fora de Pla 2023

Anna Marin

Actriu teatral a debutat al cinema gràcies a la seva interpretació a la pel·lícula ‘L’últim salt’. Forma part de l’organització del Festival de cinema de terror de Sabadell.

Lluis Margarit

Director de curtmetratges com ‘Calvario’, guanyador de la darrera edició dels Premis Fora de Pla. També té un projecte musical conegut com a irieix.

Estela Luengo

Graduada en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. És redactora al TOT Rubí des d’octubre.


Membres del TAC

Catalunya és plena de gent a la qual li agrada la sang i fetge, i alhora de grans talents emergents que fan possible que aquests addictes al budell en rebin la seva dosi. Som una secta, i és curiós que malgrat els nostres negres gustos siguem probablement la més sana de totes. És per això que estem molt orgullosos de formar part del TAC (Terror Arreu de Catalunya), l’associació de festivals que premia anualment els millors curtmetratges catalans. El TAC està format per fins a 13 festivals (de moment). Si en voleu saber més, mireu-vos el seu facebook!


Aquestes són les plataformes que fem servir perquè ens facin arribar els curts

cesarfont_p